in
Κρήτη

ΣΠΙΝΑΛΟΝΓΚΑ-ΕΛΟΥΝΤΑ-ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 Η Σπιναλόγκα, η τελευταία αποικία λεπρών στην Ευρώπη, βρίσκεται στην Ελούντα από όπου παίρνουμε το καράβι για τη Σπιναλόγκα. Αρχικά, οι Ενετοί οχύρωσαν τη νησίδα το 1579, χτίζοντας ένα φρούριο με 40 κανόνια και στην πραγματικότητα είναι τα καλύτερα διατηρημένα τείχη στην Ευρώπη.

 Ήταν αποικία λεπρών από το 1903 έως το 1957, όπου οι λεπροί μπορούσαν να έχουν καλύτερη ζωή, ιατρική βοήθεια και οικονομική υποστήριξη. Τα ερείπια του δρόμου της αγοράς με τα καταστήματα, το νοσοκομείο και πολλά μικρά σπίτια στα οποία ζούσαν απομονωμένοι λεπροί, μπορούν να εξερευνηθούν μεμονωμένα.

Φεύγοντας από το νησί της Σπιναλόγκας έχουμε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε το μοναδικό χωριό της Ελούντας ή να πάμε για μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου της Ελούντας..

Πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Ηράκλειο, θα επισκεφτούμε τον Άγιο Νικόλαο, μια κωμόπολη 14.000 κατοίκων που είναι χτισμένη στην πλευρά του κόλπου του Μιραμπέλλου. Στο κέντρο του Αγίου Νικολάου βρίσκεται η λίμνη Βουλισμένη, που πιθανότατα δημιουργήθηκε από σεισμό. Εκεί, μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα για καφέ ή μια βόλτα γύρω από τη λίμνη, που σας προσφέρει υπέροχη θέα από ψηλά, πάνω από το κέντρο και το λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Δίπλα στο υπέροχο λιμάνι υπάρχουν σκιερά δεντρόφυτα δρομάκια γεμάτα καταστήματα και σας δίνουν την ευκαιρία να κάνετε κάποια «σοβαρά ψώνια».

Τελευταία μας στάση στο ελαιοτριβείο στα Μάλια και γευόμαστε το περίφημο κρητικό ελαιόλαδο.

Είδος εκδρομής: Πλοίο – Ολοήμερο 

Επίσκεψη στο ελαιουργείο δεν είναι διαθέσιμη για παραλαβή από τον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα

Πρέπει να πάρετε: Άνετα παπούτσια, Καλύβα,

Αντιηλιακή προστασία, Κάμερα, Μαγιό

Επιστροφή στα ξενοδοχεία: 17:30 – 18:30

Δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια:

Σπιναλόγκα Είσοδος: 8€

ΤΙΜΗ:49,90

  

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φόρμα επικοινωνίας

Scroll to Top